gereedschappen | Hobo Tools

Rich Art is creatief met de MSS200 met schaafbank PT330B en stofzuiger

Door:Christel
Rich Art is creatief met de MSS200 met schaafbank PT330B en stofzuiger
Rich Art monteerde PT330B Schaafbank op MSS200 onderstel!

PT330B gemonteerd op MSS200

Creatieve oplossingen kun je aan Rich wel overlaten! Deze voormalige kok, Rich uit Heerlen, wilde graag iets zinvols doen met zijn vrije tijd: Sinds enkele jaren maakt hij prachtige vensterbanken en wandplanken van onder meer eikenhout met behoud van de natuurlijk vormen.

 

Om zijn ambachtelijke handwerk te versnellen, omdat de vraag naar zijn creaties toeneemt, heeft Rich Art uit Heerlen, bij Hobo Tools/Lumberjack Tools een schaafbank gekocht. Hij had zijn oog laten vallen op de PT330B, waarmee hij planken tot een maximale breedte van 33 cm glad kan schaven. Om dit zware apparaat op een handige plak in zijn werkplaats neer te kunnen zetten, heeft hij ook besloten om de MSS200 eronder te plaatsen.

Vandiktebank gemonteerd op MSS200

Voor ons, bij Hobo Tools/Lumberjack Tools, was het voor het eerst dat we zagen dat een PT330B op een MSS200 werd gemonteerd. Normaliter wordt het onderstel MSS200 gebruikt voor afkortzagen. Echter het blijkt ook geschikt voor andere machines en zelfs de zware Vandiktebank functioneert erg goed op dit in hoogte verstelbare onderstel. Volgens Rich staat hij superstabiel, is hij ook goed af te stellen en extra vast te draaien. 

Om ook het stof in de werkplaats te verminderen, heeft hij afgelopen week een BDE1100 'stofzuiger' gekocht. Dit werkt wel, maar de afzuiging verloopt niet ideaal, want er komt ook 'verstopping' voor. We zoeken naar een oplossing hiervoor. 

Update 15 januari 2021: Nadat Rich  4 verschillende modellen had gemaakt, werkt de eenvoudige afzuiging perfect: geen stof of verstoppingen meer!

Wil je meer weten over de Vensterbanken en Wandplanken die Rich maakt: kijk dan op zijn Facebooksite: 

FB Vensterbank/Wandplank

PT330B op MSS200 met BDE1100 

Custom-built afzuiging voor PT330B

Reacties
Rich Art
Rich Art 17 Jan 2021 - 16:40

Hartelijk dank voor het plaatsen wat me opviel dat het een eerlijk verhaal is
Nogmaals hartelijk dank hiervoor

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »