Over ons

Persoonlijke service is bij ons het belangrijkste!

De oprichter van Hobo Trading Europe / Hobo Tools

Ed Hobo

De start

In 1992 ben ik vanuit een garagebox begonnen onder de naam Hobo Trading Europe met de import van Britool gereedschap, waarbij met name de momentsleutels zeer gewilde en belangrijke producten waren. Al snel kwamen er andere merken gereedschap bij, Desoutter, CP, Facom, Oetiker, Tohnichi, Finixa van Chemicar, Festool en vele andere. Er vielen ook weer merken weg, maar het doel bleef gelijk. In 2012 zijn we gaan werken onder de handelsnaam Hobo Tools om duidelijker aan te geven wat we doen.

De visie

Het doel was en is nog steeds om een compleet assortiment hoogwaardige gereedschappen en toebehoren voor de industrie, automotive en particulier te leveren. De visie is om de klanten het juiste product aan te bieden tegen een eerlijke prijs met een persoonlijke service. Dat heeft ervoor gezorgd dat de klantenbinding enorm is. Er zijn wederverkopers en bedrijven die al sinds 1992 bij ons kopen. 

Nieuwbouw

In 1998 is een nieuw pand gebouwd in Steenbergen met het woonhuis er naast, zodat we de service dat mensen ook 's avonds of in het weekend producten kunnen afhalen, konden behouden.  

Crisis

De crisis van 2008 tot en met 2011 was ook voor Hobo Trading Europe zwaar. Niet alleen gingen veel klanten failliet, maar ook leveranciers stopten met complete productlijnen. Hierdoor raakten wij producten kwijt waarmee we marktleider waren geworden. Het personeelsbestand moest met 6 mensen worden ingekrompen.

Doorzetten

Eigenlijk konden we in 2012 na de crisis weer opnieuw beginnen. Dus werd besloten om het bedrijf helemaal te reorganiseren. Productlijnen werden geschrapt en we gingen terug naar de basis: gereedschap en toebehoren. Verkoop niet meer alleen via wederverkopers, maar ook rechtstreeks via onze webshop. In de loop van de jaren is het assortiment weer uitgegroeid tot een compleet pakket, waarvan een klein deel op deze website is te zien. Gereedschappen, verbruiksartikelen en toebehoren voor industrie, automotive en sinds 2016 ook voor de particulier. Veel producten proberen wij in verschillende prijsklassen aan te bieden. Op deze manier kunnen we zowel het hoge-, midden- en lage marktsegment bedienen en kunt u eigenlijk altijd vinden wat u zoekt.

Belangrijkste bij ons zijn de persoonlijke service en de kwaliteit van de producten. De reviews spreken voor zich. "Ouderwetse service die je bijna nergens meer krijgt, maar zoals het hoort".

Hobo Tools

Hobo Tools is importeur van o.a. AC Delco powertools, Britool momentsleutels en Lumberjack (en Autojack) houtbewerkingsgereedschap. Alle merken momentsleutels worden sinds 1992 gecertificeerd in eigen huis. We leveren ook Expert, Facom, Weber Tools, Force, Tohnichi, Airpress, Oetiker en nog veel meer.

Achter Lumberjack zit een apart verhaal. Sinds 1992 was Hobo Tools leverancier van Festool gereedschappen. Perfecte kwaliteit maar het werd onbetaalbaar voor onze doelgroep. In 2014 zijn we daarom samen met een Engelse partner begonnen met Lumberjack. Toen een klein assortiment van 12 houtbewerkingsmachines van goede kwaliteit met eerlijke prijzen. Onze "Passie voor gereedschap" kun je regelmatig terugvinden in details van verschillende producten. De vraag naar Lumberjack groeide zo snel dat we nu elk kwartaal nieuwe machines introduceren. De filosofie is gelijk gebleven: goede kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Kunt u een product niet vinden in een van onze webwinkels ? Stel uw vraag dan via [email protected] of bel naar 0167-562177 of b.g.g. 0651 841304. Wellicht kunnen we u toch van dienst zijn !!