Klassieke VW kever glanzend als nieuw door DAP150 Polijstmachine en Finixa Polijstpasta

Door:Christel
Klassieke VW kever glanzend als nieuw door DAP150 Polijstmachine en Finixa Polijstpasta
Lakrestauratie met Excentrisch roterende polijstmachine en 1-staps polijstpasta een eitje!

Oude lak weer tot leven brengen

Vol trots toonde de jonge eigenaar van een kanariegele VW Kever ons de resultaten van zijn polijstwerk. Prachtig! 

Ongeveer een jaar geleden heeft Thijs (18) de VW-Kever aangekocht en is hij stap-voor-stap bezig om de oldtimer precies naar zijn smaak te maken. Een flinke poetsbeurt, technisch onderhoud, vervanging van verschillende onderdelen, enzovoort. Bij de overweging of de auto nu ook overgespoten zou moeten worden, is eerst de keuze gemaakt om een stevige polijstbeurt uit te proberen.

Enkele weken geleden had Thijs voor dat doel bij Lumberjack Tools een Autojack DAP150 polijstmachine aangeschaft, enkele polijstpads en een fles 1-staps polijstpasta POL05 van Finixa erbij gekocht.

Dit bleek een gouden combinatie!

FINIXA 1-staps POLIJSTPASTA en DAP150 Polijstmachine

Met de polijstmachine, 1-staps polijstpasta en een sprayfles water (!!) is hij aan de slag gegaan. Het resultaat was verbluffend. De verouderde lak van de Kever (uit de jaren '60) kwam weer helemaal tot leven. Uiteraard kwam er ook wat handwerk aan te passen, want met een polijstmachine kom je niet in alle hoekjes en randjes. Napoetsen met een zachte microvezeldoek optimaliseerde het resultaat.

"Natuurlijk ben je op deze manier niet in een uurtje klaar, het kost flink wat tijd, maar als het resultaat dan zo voelbaar prachtig is, is het dat meer dan waard", aldus Thijs. Doffe lak, in dit geval geel -maar dat kan iedere kleur zijn- krijgt weer een diepe intense glans met deze gouden combinatie!

Veel succes en rijplezier Thijs met dit prachtige oldtimertje !

Ook bestellen? Ga naar: DAP150, Polijstpads en Finixa polijstpasta 

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »