Hobo Tools | gereedschappen en toebehoren

Hogere materiaalkosten en transportkosten

Door:Ed
Hogere materiaalkosten en transportkosten
We ontkomen er helaas niet aan: de prijzen moeten worden aangepast aan de sterke verhoging van materiaalkosten en transportkosten,

Prijsverhogingen zijn onontkoombaar

Sinds eind 2020 verhoogt China bijna maandelijks de grondstofprijzen. De enorme vraag naar grondstoffen zorgt ervoor dat er een schaarste is ontstaan van staal, aluminium en kunststoffen. Deze kostenverhoging is structureel en wordt volledig in de inkoopprijs van het product verrekend.

Daarnaast willen de consumenten over de hele wereld sinds de Corona pandemie meer producten hebben. Niet alleen producten om te klussen, zoals houtbewerkingsmachines, maar ook voor in de tuin om het gezellig te maken nu men toch niet op vakantie kan. Daardoor is er een enorm tekort aan containers ontstaan. Dit tekort heeft de transportprijzen in een recordtijd bijna 7 keer zo hoog laten worden. 

Voor sommige producten zorgen deze kosten gezamenlijk voor bijna 40% verhoging van de prijs. "Zullen de prijzen nog gaan dalen?", krijgen wij bijna dagelijks van klanten te horen. Welnu, ook wij kunnen geen koffiedik kijken, maar persoonlijk denk ik, dat dat niet heel snel gaat gebeuren. De materiaalkosten zullen hoog blijven. De vrachtkosten zullen in de loop van de tijd iets gunstiger worden, maar wanneer en hoeveel is moeilijk te voorspellen.

Ergens anders gaan inkopen is er niet bij. Alle productie is naar China gebracht. Het enige dat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat iedereen de dupe is van deze hogere kosten.  

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »